Lid worden

GROOTS KLM weekend 2020

vrijdag 12 t/m zondag 14 juni 2020 Schaijk, Noord-Brabant

Van vrijdag 12 juni tot zondag 14 juni 2020 organiseert de vereniging voor de 6e keer een GROOTS KLM weekend. We gaan op dit moment uit van de berichtgeving dat tot 1 juni 2020 er geen activiteiten georganiseerd kunnen en mogen worden en dat deze activiteit op 12 juni doorgang kan hebben. Via deze pagina houden we u op de hoogte mocht dit veranderen.

We hebben voor deze activiteit een sfeervolle accomodatie gehuurd die voor sommige onder ons wellicht al bekend is. Het ligt in het dorp Schaijk in de provincie Noord-Brabant. Gelegen in het fraaie natuurgebied de Maashorst. De slaapplaatsen bestaan uit een 2, 3 en 4-persoons kamer. Het kan zijn dat, wanneer je je alleen inschrijft, je bij iemand anders op de kamer wordt ingedeeld.

Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar. Jongeren t/m 17 jaar zijn welkom onder begeleiding van tenminste 1 ouder (met een gezinslidmaatschap).

Het programma voor het hele weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 12 juni 2020:
Vanaf 19.30 uur aanvang weekend. Deze avond zal onder het genot van een hapje en een drankje een avond zijn om elkaar weer te zien en bij te praten. Voor de nieuwkomers onder ons uitermate geschikt om met elkaar kennis te maken.

Zaterdag 13 juni 2020:
Na een lekker ontbijt gaan we naar de boerensolex in Herpen. Daar gaan we met solexen, tandem-solexen en oude DAF YA-66 cabrio’s een (puzzel)route rijden .Voor diegene die geen rijbewijs of bromfiets-certificaat hebben kan je als passagier meerijden in de DAF of achterop de tandem-solex.

Bij de inschrijving kun je een voorkeur aangeven, echter de indeling wordt bepaald door de organisatie. De route over de Maasdijken heeft alles, toeren aan de maas met direct langs de route historische stadjes, veerpondjes, jachthavens en natuurgebieden. Tijdens het toeren over de Maasdijkroute ervaar je de nostalgie van weleer, rijdend langs tal van monumentale panden, kleine dorpjes de vestigingstadjes Ravenstein, Batenburg en Grave en het kloosterstadje Batenburg. Onderweg gaan we ergens lunchen. ‘s Avonds in het huis gaan we gebruik maken van een BBQ die ter plekke voor ons verzorgt wordt door de plaatselijke keurslager.

Dit jaar zijn er enkele plaatsen om alléén voor de BBQ in te schrijven!!
Uitermate geschikt als je niet het hele weekend kunt komen of gewoon eens kennis maken met de vereniging.

Zondag 14 juni 2020:
Na het ontbijt vertrekken we met elkaar naar Boer Bens in Herpen. Daar gaan we het spel “klootschieten” spelen. Vanuit de boerderij is een prachtige route uitgezet in de bossen (natuurgebied Herperduin) Klootschieten is een oud Hollandse sport.

We vormen groepjes van 4-5 personen. Met dit groepje gaan we een route afleggen met de kloot (verzwaarde bal). Je turft de worpen. Het groepje met de minste aantal worpen is de winnaar. In de middag gaan we nog heerlijk lunchen bij Bloesem theehuis in Herpen. Een bijzondere horeca gelegenheid waar mensen werken voor wie werk niet vanzelfsprekend is. Om ongeveer 16.00u zullen we dan weer in de accommodatie aankomen, waarmee het weekend op zijn einde loopt.

Kosten en inschrijving
De vereniging zal alle activiteiten, eten en drinken kosteloos aanbieden. Bij inschrijving zal een borg gevraagd worden van €50,00 per persoon. Indien je kiest voor deelname aan alleen de BBQ op zaterdag, bedraagt de borg €25,00 per persoon. Na deelname aan dit weekend zal de borg retour gestort worden. Mocht het betalen van de borg een probleem zijn neem dan contact op via activiteiten@klublangemensen.nl

Mocht je onverhoopt je inschrijving moeten annuleren en doe je dat voor 24 mei 2020, dan wordt de borg retour gestort. Als je na 24 mei 2020 annuleert krijg je de borg retour mits je vrijgekomen plek kan worden opgevuld door iemand anders die wellicht op de wachtlijst staat. Aanmelden kan via de onderstaande oranje knop. Doe dit snel, het aantal deelnemers is namelijk beperkt. De uiterste inschrijfdatum is 24 mei 2020!

Mocht je nog vragen hebben stuur dan een mail naar activiteiten@klublangemensen.nl

Hopelijk tot ziens op het GROOTS KLM weekend!!
Pascale Balm, Activiteitencommissie.


Meld je nu aan!