Lid worden

Interessante documenten

Op deze pagina staan alle interessante documenten die niet in te delen waren in één van de overige subpagina's, maar waarvan wij wel vinden dat je ze als geïnteresseerde moet kunnen inzien. En als je zelf een interessant artikel of document wilt delen dan kun je deze altijd met een plaatsingsverzoek naar ons mailen.

Auto's voor lange mensen (ADAC autotest)(71 KB)

De ADAC (de Duitse variant van de ANWB) heeft in mei 2018 ruim tweehonderddertig auto's getest op geschiktheid voor lange mensen. Het Excel-overzicht geeft de auto's weer welke, volgens de ADAC autotest, met name voor lange mensen geschikt zijn. Er is gemeten op (1) beenruimte, (2) zithoogte en hoofdruimte en (3) hoofdsteun. Het Excel-overzicht is een extract van het PDF-overzicht wat te vinden is op www.adac.de/test.

Advertentietarieven voor particulieren 2015(29 KB)

Advertentietarieven voor particulieren 2015.

Klub Lange Mensen - algemene folder(528 KB)

In maart 2013 ontwikkelde de Klub Lange Mensen een nieuwe folder, met algemene informatie over haar vereniging. 

Syndroom van Marfan - algemene folder(280 KB)

Folder, uitgebracht door de Contactgroep Marfan Nederland, om te informeren over het Syndroom van Marfan.

Syndroom van Marfan - kinderfolder(248 KB)

Folder, uitgebracht door de Contractgroep Marfan Nederland, gericht op kinderen om te informeren over het Syndroom van Marfan.

Lange en risiconemende leiders zijn in het voordeel. Door Mark van Vught en Nancy Blaker, VU Amsterdam(67 KB)

Persbericht van de Vrije Universiteit Amsterdam naar aanleiding van de onderzoeken van hoogleraar Mark van Vught en promovendus Nancy Blaker. De twee onderzoeken werden recent en afzonderlijk gepubliceerd in twee vooraanstaande economische en psychologische tijdschriften, Economic Inquiry en Group Processes & Intergroup Relations.

Nieuwsbrief Lange Lengte Studie, onderzoek E. Hendriks, Erasmus MC(335 KB)

Nieuwsbrief Lange Lengte Studie van Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en Universitair Medisch Centrum Groningen naar aanleiding van het onderzoek 'Vruchtbaarheid na behandeling met hoge doses geslachtshormonen ter groeiremming' van A.E.J. (Emile) Hendriks, et al (december 2012). De nieuwsbrief bevat de volledige onderzoeksresultaten (incl. tabellen en grafieken).

Groeiremming door een operatie (percutane epifysiodese)(322 KB)

In deze publicatie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven van de afdeling kindergeneeskunde/kinderorthopedie wordt de behandeling besproken van groeiremming door een operatie. 

Wanneer zijn lange kinderen te lang?(171 KB)

Lang zijn wordt steeds meer ervaren als iets positiefs. Grote lengte, gedefinieerd als een lengte boven de +2 standaarddeviaties (SD; synoniem: boven de P98) is dan ook veel minder vaak een reden voor medische consultatie dan kleine lengte. In deze klinische les bespreken de artsen M.A. Breukels en M.A.M.J. de Vroede wanneer zij vinden dat aanvullend onderzoek bij lange kinderen geïndiceerd is en welke kinderen in aanmerking komen voor behandeling. Het artikele verscheen op 13 mei 2005 en is in print verschenen in week 19 van 2005 in het Ned Tijdschr Geneeskd. 2005;149:1021-4.