Lid worden

tv
Amsterdam van bovenaf gezien op France5

16 mei 2016

Iedere zaterdag wordt het programma Échappées Belles uitgezonden op de Franse zender France5. Dit reisprogramma heeft wekelijks aandacht voor een specifieke stad of land en zoemt in op een tiental typerende of soms spraakmakende onderwerpen.

Afgelopen zaterdag was Amsterdam aan de beurt. Onder andere werd er een blik in de Amsterdamse toekomst van futuristische woonboten, windenergie en recycling geworpen. Daarnaast werd de rijke historie in de musea aan het Museumplein aangestipt. Op datzelfde Museumplein kwam ook de lengte van de Nederlanders ter sprake.

In drie minuten tijd kwamen diverse vooroordelen over de oorzaak van de grote lengte langs en was er aandacht voor onze 'club des grands neerlandais'.

Zo hadden ze diverse vragen voor KLM-lid René Lochtmans, en gingen ze langs bij een professor in de anatomie van de Universiteit Leiden.

Verder werden opnames gemaakt in modewinkel PrettyTall / Tough&Tall, waar naast René, ook lengtegenoten Olivier Richters, Maurice te Pas, Karen Brookfield, Rob Bruintjes, Max van Rixel en eigenaresse Inez Scheper aanwezig waren.

Zoals ze in het Frans zeggen 'Amsterdam vu d'en haut' ('Amsterdam van bovenaf gezien') kreeg zo toch nog een dubbele betekenis in het pogramma!

Indien je de volledige uitzending wilt bekijken, gaan dan naar het Youtube-kanaal van Échappées Belles.