Lid worden

Casper Wildemast met Spaans basketbalteam door naar landelijke finale

21 april 2013

Casper Wildemast , 18 jaar oud, lid van de Klub Lange Mensen en 2.15m lang, heeft vandaag met zijn U18 basketbalteam van Cajasol Sevilla de finale van het kampioenschap in Andalusië gewonnen. Door de winst te pakken in de regionale finale, heeft het team van Casper de landelijke finales van Spanje bereikt. Het land staat bekend als een goed basketballand, zo won de nationale ploeg zilver op de Olympische Spelen van Londen.

De finale tussen Cajasol en Unicaja Malaga was spannend. In de finale werd het na een 42-31 ruststand in het voordeel van Malaga en één verlenging toch nog een 72-74 overwinning voor Cajasol. In de eerste twee kwarten was Unicaja Malaga de bovenliggende ploeg. Na de ruststand van 42-31 kwam Cajasol pas in de derde kwart terug tot 55-54. In het spannende laatste kwart ging Cajasol steeds beter spelen en lukte het toch nog om gelijk te komen tegen favoriet Unicaja Malaga met 65-65, zodat de wedstrijd werd verlengd. In de extra periode kwam Cajasol voor te staan en uiteindelijk won de ploeg met 72-74. Casper speelde ongeveer 28 minuten waarin hij 14 punten wist te maken met zes rebounds en één blocked shot.

Het team van Malaga mag ook naar de Spaanse kampioenschappen. Net als de teams van twee andere jonge Nederlandse basketballers: Jordy Kuiper met CBA en Terrence Bieshaar met Joventut.

Casper basketbalt al sinds zijn zevende. Hij begon bij BC Heeze, waarna hij op zijn veertiende vertrok naar de EiffelTowers om aan de basketballacademy te gaan spelen. Spaanse en Italiaanse clubs hadden toen al interesse in Casper, maar pas nadat hij zijn middelbare school had afgemaakt mocht hij gaan spelen bij Cajasol in Spanje. In Spanje woont hij op een campus. Ook zit Casper in de voorselectie van het Nederlandse U18 team. Wanneer hij geselecteerd wordt voor dit team zal hij van 18 tot en met 28 juli meegaan naar het EK, dat zal worden gehouden in Skopje, Macedonië.

Caspers zusje (Nina Wildemast) en moeder (Anja den Toom), ook lid van de Klub Lange Mensen, vielen eerder in de media op door hun lengte. Tijdens de jaardag van de Klub Lange Mensen in 2012 werden zij geïnterviewd door de Panorama. Daarnaast vertelt Nina op deze website over haar ervaringen met lang zijn.

Bron: Basketball+