Lid worden

column
Column: Feest

15 februari 2018

Even voorstellen: mijn naam is Esther Jansen, 48 jaar jong, 1,86m, wonend in het pittoreske Alkmaar alwaar ik ook mijn winkels Passo en Tall People heb. Grote schoenen en lange kleding zijn mijn passie. Uiteraard ben ik gestart als ervaringsdeskundige. Ik ben moeder van twee dochters, 15 en 10 jaar oud, en getrouwd met Raymond. Hij is eigenaar van een bedrijf in mediation. Man en dochters vallen vooralsnog niet in de doelgroep van Klub Lange Mensen.

De druk op de reply-knop in de mail van Klub Lange Mensen was een fluitje van een cent. Leuk, een column schrijven over lang, groot, mijn bedrijven en mode, het begon onmiddellijk te ratelen in mijn hoofd. Klanten, hun verhalen, onze verhalen over klanten, over zakendoen met alle uitdagingen die daarbij horen, het verkoopproces, internet, inkopen, administratie, personeel en ga zo maar door. Het is superleuk om een tipje van de sluier op te lichten en met u te kunnen delen. Een beetje schrijven kan ik wel, mijn opleiding is HEAO Economisch Taalkundig, maar ik had wel even een momentje toen Rob enthousiast reageerde. En dan met name omdat ik vind dat wanneer je ergens aan begint je het ook met volle overtuiging moet doen en je verplicht bent te leveren.

En daar zit ik dan. Mijn eerste column te tikken voor KLM. Te bedenken wat het eerste onderwerp zou moeten zijn. Dat wordt feest! Feest allereerst natuurlijk omdat Klub Lange Mensen al 60 jaar bestaat in 2018, en er een aantal leuke activiteiten staan gepland! Maar ook feest omdat ik trots ben dat mijn bedrijf ook al lang bestaat (begin maart 2018 bestaat Passo 15 jaar en Tall People 7,5 jaar!). Feest dat we de crisis hebben overleefd, in tegenstelling tot zoveel collega’s in de schoenen en kleding. Feest dat we feest mogen vieren met zoveel mensen die in onze doelgroep vallen, met hun grotere schoenmaat en hun prachtige lange lijven (die ik ik mag helpen bij het aankleden en schoeien). Feest dat we nog steeds superleuke reacties van klanten krijgen. Feest dat de griep bijna voorbij is en mijn gezin weer op de gemiddeld lange benen staat. Feest omdat ik het zo fijn vind om feest te vieren, en graag de slingers ophang (en vaak het licht uitdoe op een feestje). Feest dat het inkoopseizoen weer in volle gang is en de crisis de producenten heeft laten inzien dat ze creatiever moeten zijn in het bedenken van hun nieuwe collecties, en dat dat dan ook nog lukt. Feest dat mijn oudste in aangenomen bij haar vervolgopleiding. Kortom genoeg reden voor een feestje deze maand.

Kom ook feest vieren! En wij hopen dat we u nog lang kunnen voorzien van leuke grote schoenen en lange kleding. Koop lokaal bij kleinere detaillisten en niet alleen bij de grote ketens, want dat waarborgt de diversiteit in het aanbod voor de consument. En het zorgt voor een aanbod dat goed aansluit bij onze Nederlandse smaak, die toch echt wel afwijkt van Duitse, Belgische, Engelse of Amerikaanse mode. Geniet van de aandacht, gezelligheid en kennis van het personeel en zie dat u echt niet de enige lange Nederlander met een grotere schoenmaat bent. Bovendien komt u nog eens ergens. Dan doen wij ons stinkende best om het winkelen zo leuk mogelijk te maken. En als het niet anders kan pakken we natuurlijk graag uw weborders in. Dat dan weer wel.

En wat mij betreft kunnen de voeten niet groot genoeg en de lijven niet lang genoeg zijn. I love it! Tot snel.