Lid worden

column
Column: Fotoshoot

08 februari 2016

Vorig jaar organiseerde ik een conferentie voor mijn werk. Onderdeel daarvan was een groepsfoto met de delegatiehoofden, een twintigtal hoofdzakelijk heren van CEO-niveau. Ik had bedacht om vooraf een plattegrond te maken met wie waar moest komen te staan zodat de shoot snel en soepel zou verlopen. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen, wilde ik vooraf van iedereen de lengte achterhalen, zodat die hele kleine meneer uit Azië niet achter die hele lange heer uit Nederland zou komen te staan. 

Ik nam contact op met hun ‘office’ en vroeg om de lengtes van de heren. De e-mails begonnen binnen te druppelen, en al snel kwam ik erachter dat als ik zelf ook op de foto zou staan, er slechts twee mensen langer zouden zijn dan ik, maar dat terzijde. Toen begon ik telefoontjes te krijgen. Aan de lijn had ik de ‘office’ van de heer X: ze hadden me zojuist gemaild dat hij 1.80 m lang is, maar eigenlijk is hij in het echt maar 1.75m. Dat mocht echter niet op papier komen te staan, dus vandaar even het telefoontje.

Binnen een tijdsbestek van vier uur ontving ik drie van dergelijke telefoontjes, en ik moest stiekem heel hard lachen. Ik had per ongeluk hun zwakke plek ontdekt. Deze mannen met hun ‘office’ en hun ‘people’, die aan het roer staan van grote, internationale bedrijven, zijn stiekem onzeker over hun lengte en willen zich groter voordoen dan ze zijn. Letterlijk.

Ik geloof dat het Napoleon was die zei: “je hoeft niet lang te zijn om groots te wezen”? Dat hebben een aantal van deze heren klaarblijkelijk nog te leren. Ik kan niet wachten tot de volgende meeting. Ik ben voornemens hele hoge hakken te gaan dragen zodat ik bijna twee meter ben, gewoon omdat het kan, en om de lengte-leugenaars een beetje te pesten. Niemand zei dat het leuk ging worden.

Karen Brookfield
@Tallwife
De columns uit 'DuoColumn' verschijnen maandelijks en worden afwisselend geschreven Karen Brookfield en Patrick Deters.

Nog even teruglezen? Dat kan:
Klein lijken (Patrick Deters, website - januari 2016)
Lang op vakantie (Karen Brookfield, XLLL magazine december 2015)
Verhuizen en klussen (Patrick Deters, website - november 2015)
Lange vrouwen, korte mannen (Karen Brookfield, website - oktober 2015)
Dienstkeuring (Patrick Deters, XLLL magazine - september 2015)

De eerstvolgende column (van Patrick) zal verschijnen in maart in het XLLL-magazine.
Meer weten over de schrijvers van deze DuoColumn? Lees hier de aankondiging uit 2015.