Lid worden

De schoenmaat van onze koningin

22 juli 2013

Dat Nederland een mooie en stijlvolle koningin heeft is bekend, maar wist je al dat koningin Maxima 'grote' voeten heeft? Onze koningin heeft schoenmaat 42 en dat is zeker voor een Argentijnse vrouw groot. Ze laat daarom schoenen soms speciaal voor haar ontwerpen. 

Hare koninklijke hoogheid lijkt weinig moeite te hebben met het verzamelen van schoenen in haar maat. Haar collectie wordt geschat op 260 paar. In vergelijking met andere kroonprinsessen en koninginnen doet Maxima het echter zuinig aan. Het is niet verrassend dat media het vaak hebben over Maxima's hergebruik van schoenen en kleding, ze heeft namelijk vaak iets meer dan één keer aan.

Dit leek ook het geval te zijn tijdens de inhuldiging. Op 30 april droeg Maxima bij haar prachtige jurk van modehuis Natan passende schoenen van hetzelfde modehuis, waarschijnlijk omdat zij als één van de weinigen schoenen in haar maat verkopen. Toen Maxima net verloofd was met onze koning liet ze regelmaat haar schoenen speciaal ontwerpen en in precies dezelfde kleur als haar outfit verven of bekleden. De laatste tijd lijkt ze voor geld- en tijdbesparing te kiezen en draagt ze vaak een bijpassend paar uit haar collectie. 

Volgens blogs prefereert Maxima schoenen met de kleuren wite, nude en bruin. Hoewel zwart en blauw ook regelmatig gedragen worden, zijn deze in de minderheid. Geel lijkt het minst favoriet. 

Wat het ontwerp betreft koos de koningin in het begin veel voor schoenen met een bandje, terwijl ze tegenwoordig vaak schoenen zonder draagt. Tot slot bezit Maxima veel laarzen en ballerina's, deze herbgebruikt ze minder tijdens publieke evenementen.