Lid worden

column
Een e-bike op maat!

14 november 2017

Wat doe je als je boven de twee meter lang bent en op zoek bent naar e-bike maar geen enkel geschikt model kunt vinden?

Het overkwam Piet Molema uit Zoetermeer. Nadat hij en zijn vrouw Willeke besloten hadden beide een nieuwe e-bike aan te schaffen, begon de zoektocht. Een nieuwe e-bike voor Willleke was redelijk snel gevonden, maar de zoektocht voor de e-bike van Piet leverde niet het gewenste resultaat op.  'Op het moment dat mijn vrouw haar e-bike afhaalde bij onze fietsenmaker Van Der Velden Tweewielers in Zoetermeer, gaf de fietsenmaker aan dat hij geen e-bike model voor mijn lengte (2,02 meter) kende.' vertelt Piet.

De fietsenmaker bood daarna echter spontaan aan om uit te zoeken of het damesmodel van de Sparta Maxx om te bouwen is tot een e-bike. De week daarop vertelde hij dat hij het een uitdaging en een mooi project vond om de e-bike te bouwen met alleen de originele onderdelen van Sparta. Het voordeel daarvan was dat bij een eventuele noodzakelijke reparatie de e-bike bij elke Sparta-dealer kon worden gerepareerd. Hij voegde er nog aan toe: "No cure no pay". Dat aanbod kon Piet niet laten lopen.

Na een paar weken was de e-bike gereed, die onder de naam Sparta Maxx F8-e door het leven gaat. Gereed voor de eerste proefrit! Piet en Willeke, beide jaren actief geweest bij Klub Lange Mensen onder andere in het webteam, fietsen ondertussen met veel plezier rond in Zoetermeer op hun nieuwe e-bikes.

Sparta maakt dergelijke fietsen niet in een standaard model, omdat er geen of te weinig vraag naar is. Maar wellicht is die behoefte er wel onder de leden van de Klub  Lange Mensen? Er is in ieder geval een fietsenmaker die bereid is om meer van dergelijke modellen om te bouwen tot een e-bike. Hij weet nu hoe het moet! Ben je zelf op zoek en wil je meer weten? Schrijf dan een e-mail naar Piet Molema!

Dank je Piet, voor het delen van je ervaringen!