Lid worden

auto
Ervaringstest Mercedes C-180 AMG

16 augustus 2017

Naar aanleiding van ons verzoek om gebruikerservaringen met auto's, ontvingen we een ervaringstest van de heer O. Ros. Hij beschrijft zijn auto, de Mercedes Benz C-180, AMG- pakket uit 2011.

Geen SUV meer
'Het is een fijne auto, comfortabel en trekt snel op. Ik heb veel auto's getest', geeft de heer Ros aan, '...maar met mijn lengte van 2,07 meter vind ik niet overal genoeg beenruimte!'. Een 10-tal auto's waren prima, maar de heer Ros wilde geen SUV meer.

In de Mercedes C-180 AMG vond hij de meeste beenruimte. De zit is erg laag, maar dat is geen probleem. De bestuurdersstoel kan naar achteren worden geschoven. Achter de bestuurder is dan nog nauwelijks ruimte, maar voor de heer Ros is dat geen probleem. De stoel kan tevens worden verlaagd.

Het stuur is verstelbaar in hoogte en je hebt goed zicht op het dashboard. Veiligheidsgordels zijn niet verstelbaar, maar zitten goed. Zachte stoelen, goede steun. Hoofdsteun op goede hoogte kunnen brengen. Versnellingspook geen probleem.

'Fijn is dat de console lang is en dat ik mijn rechterarm hierop goed kan laten rusten!'.

Conclusie van de heer Ros: De auto is uit 2011, is comfortabel voor een lang persoon en is voorzien van goede accesoires en extra's (goede luidsprekers, USB aansluiting, Bluetooth). De bestuurder is een man van 2,07m (met schoenmaat 47) en rijdt 95% van de ritten alleen. In de overige gevallen zijn ze met z'n tweeën.