Lid worden

Filmwedstrijd De Gouden Kruk

05 september 2013

De reclameborden waar je altijd tegenaan loopt, de informatieborden die onleesbaar zijn omdat ze te laag hangen, die ene parkeergarage waar je liever niet parkeert omdat hij veel te laag is...
Ongetwijfeld kun je dit lijstje met ongemakkelijke situaties makkelijk aanvullen met ervaringen waar je als lang persoon mee te maken hebt gehad.
Situaties in openbare gelegenheden waar onvoldoende is nagedacht over de lengte van de mensen, of waar geen tijd of geld is vrijgemaakt om iets te verbeteren aan de toegankelijkheid in het voordeel van de lange medemens.

De provincie Noord-Brabant heeft een leuk initiatief gestart, de Gouden Kruk, om laagdrempelig dit soort situaties onder de aandacht te brengen!

Filmwedstrijd De Gouden Kruk
Het doel van deze wedstrijd is niet toegespitst enkel op lange mensen, maar om de toegankelijkheid in de maatschappij voor alle mensen te verbeteren. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan mensen met een beperking, waardoor zij met een scootmobiel of ander hulpmiddel dagelijks allerlei lastige situaties tegenkomen.
Filmpjes kunnen voor iedereen zichtbaar maken welke bizarre situaties zich kunnen voordoen!
 
Wat moet je doen?
Maak een filmpje met je telefoon of een filmcamera over een of meerdere situaties waar een bedrijf of een instantie volledig de plank heeft misgeslagen waar iedereen met een 'lengtemaatje meer' de dupe van wordt. Maximale duur van het filmpje is drie minuten. Het inzenden van filmpjes voor de wedstrijd kan tot 30 september 2013 via de website van De Gouden Kruk!

Prijzengeld
De inzender van het meest originele filmpje ontvangt het fantastische bedrag van € 500,-, vrij te besteden!
De verantwoordelijke voor de misser krijgt De Gouden Kruk uitgereikt en daarbij het advies om de misser te verbeteren.

Doe jij ook mee?

Wil je de wedstrijd volgen via Facebook? Ook dat kan op de FB-pagina van De Gouden Kruk.