Lid worden

iGrow de Groei App van TNO

16 januari 2013

TNO heeft een app ontwikkeld (voor Android en iOS) genaamd iGrow. Met de iGrow app kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-10 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt (eindlengte) en of het een gezond gewicht heeft.

Hoe werkt iGrow?
Verwijderen van meetpunten of kinderen kan door de meting of het icoontje ingedrukt te houden. Na het invoeren van de gegevens van je kind kun je de groeidiagrammen opvragen. In één oogopslag zie je het resultaat; bijvoorbeeld van rood (obesitas) naar oranje en groen (gezond gewicht). Als je de lengte van je kind of van de ouders invoert, krijg je te zien hoe lang jouw kind wordt. Verder krijg je via iGrow tips over gezond eet-, beweeg- en slaapgedrag, zodat je jouw kind kunt helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Ook kun je via Google Maps zien waar in jouw omgeving ruimte is om te bewegen. De beweeglocaties en informatie over de locaties zijn beschikbaar gesteld door Staatsbosbeheer.

Landelijke groeistudies
TNO volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, ondermeer via landelijke groeistudies. Elke vijftien jaar wordt de groei van kinderen in Nederland onderzocht. De resultaten maken het voor de overheid mogelijk trends te volgen en, waar nodig, actie te ondernemen. TNO gebruikt data uit de groeistudies om groeidiagrammen te maken en instrumenten te ontwikkelen die professionals uit de jeugdgezondheidszorg helpen de groei van een individueel kind te volgen en te beoordelen. De laatste groeistudie van TNO dateert uit 2009. De resultaten van deze studie laten zien dat er sinds 1997 een sterke toename in overgewicht is. Inmiddels heeft één op de zeven kinderen overgewicht.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Kijk dan snel in Google Play of iTunes en download deze gratis app.


Bron: www.tno.nl