Lid worden

Lang.UITdag: moe maar voldaan

17 maart 2013

Het was een vermoeiende Lang.UITdag op Centerparcs de Eemhof. Desalniettemin was alles erg geslaagd. Maar liefst 25 kinderen en 31 volwassenen namen deel aan deze activiteitendag van de Klub Lange Mensen.

Na de ontvangst met koffie, limonade, gebak en minimuffins splitsten alle kinderen zich op in drie groepen. De jongsten deden mee aan een schilderles bij de kidsclub en de wat oudere kinderen gingen klimmen en boogschieten. Het klimmen bleek veel enger dan van te voren werd gedacht. De klimbaan was een echte survivalbaan. Met onze professionele klimuitrusting zaten we bevestigd aan stalen draad en moesten we balanceren over smalle balkjes, wiebelende blokken en bengelende touwen. De volwassenen hadden in dit uurtje tijd om bij te kletsen of alle kinderen aan te moedigen bij het klimmen en boogschieten.

De goede schilder-, boogschiet- en klimprestaties werden beloond met een lekkere en uitgebreide lunch in de Action Factory. Tijd voor uitrusten was er niet echt, want hierna gingen we zowel kinderen als volwassenen een uur bowlen. Vervolgens stond de volwassenen een GPS-tocht te wachten en gingen alle kinderen op weg naar het zwembad. Voor de volwassenen leek de borrel als afsluiting van de tocht een groter succes dan de tocht zelf, maar gezelligheid en bijkletsen waren natuurlijk ook het allerbelangrijkste.

In het zwembad werd in twee groepen de flowrider bezocht. Flowriden is een soort surfen op een wildwaterbaan waar matten onder liggen. Het flowriden zag er erg heldhaftig uit en bleek niet makkelijk. Verder was het zwemmen, in één van de grootste zwembaden van Nederland, ook erg leuk.

De dag werd afgesloten met een pannenkoek en ijsje in Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. In het behekste pannenkoekenhuis konden tafels tot okselhoogte opgetrokken worden en banken heen en weer rijden. Helaas kon hierna één tafel niet meer naar beneden gezet worden. Hierbij kwam onze lengte goed van pas!  

Na het avondeten ging iedereen weer  op weg naar huis, ploeterend door een zeer donkere polder. Waarschijnlijk zijn er velen op de achterbank in slaap gevallen. Een geslaagde, maar vermoeiende dag dus.