Lid worden

Lange deelnemers Eurovisie zangwedstrijd

15 mei 2013

De Eurovision Song Contest liefhebbers onder ons hebben uiteraard afgelopen dinsdag gezien dat Anouk door de eerste ronde heen is en door gaat naar de finale van dit jaar! Hulde voor haar!

Maar hebben jullie ook de inzending van de Oekraïne gezien? Dit land gaf een eerbetoon aan de 2.33m lange Oekraïener Igor Vovkovinskiy, door hem een rol te geven in de act van zangeres Zlata Ognevich. Igor is woonachtig in de Verenigde Staten en wordt gezien als de langste Amerikaan, hoewel hij van origine uit de Oekraïne komt.

Daarnaast probeerde zangeres Aliona Moon van Moldavië de lengte te gebruiken in haar act door zich te laten stijgen naar vergelijkbare hoogte. Door middel van een plateau wat omhoog kwam en een jurk die 'meegroeide' kwam haar lengte ver boven de twee meter. Erg hilarisch om te zien.

Zowel Oekraïne, als Moldavië zijn overigens net als Nederland door naar de finale. Misschien dat de lengte toch een positieve invloed heeft gehad?

Overigens is lengte al vaker een onderwerp van publiciteit geweest bij de Eurovisie zangwedstrijd. De inzending van 2010 van Armenië was qua lengte 'iets' minder indrukwekkend maar desalniettemin, kreeg zangeres Eva Rivas met haar 1.96m meer aandacht dan de Nederlandse inzending van dat jaar, Sieneke.