Lid worden

Lange mannen trouwen vroeg, maar korte mannen trouwen voor de eeuwigheid

18 september 2014

Sociologen aan de New York University hebben vastgesteld dat korte mannen meer kans hebben om lager opgeleide en veel jongere vrouwen te trouwen en meer geld te verdienen binnen de relatie. Bovendien duren de huwelijken van korte mannen langer dan die van lange mannen. Lange mannen trouwen eerder, hebben de neiging om hoger opgeleide en oudere vrouwen te huwen en ze trouwen vaker met iemand van hun eigen ras.

De verschillen in de manier waarop mensen elkaar kiezen, zijn aanzienlijk. Korte mannen hebben maar liefst 269% meer kans om iemand van dezelfde lengte te trouwen dan een man van gemiddelde lengte. Ze hebben 1450% meer kans om het huwelijk lang in stand te houden. Lange mannen zijn waarschijnlijk niet in staat om samen te werken met iemand van hun eigen lengte, laat staan iemand die langer is.

Een mogelijke verklaring van de onderzoekers is dat de lengte van de man geassocieerd wordt met aantrekkelijkheid, mannelijkheid en status. Wat de inkomsten betreft denken de auteurs dat het verschil te maken heeft met een zekere compensatiedrang van de kortere man die zijn geringe lengte wil compenseren door veel te verdienen. Lange mannen gebruiken hun lengte dan weer om hoger opgeleide vrouwen aan de haak te slaan terwijl kortere mannen niet echt in staat zijn om dat zo te doen.

Bron: Metro.be