Lid worden

Tips voor lange motorrijders

13 mei 2013

Uit zoekacties die op onze website gedaan worden, blijkt dat er veel interesse is in het vinden van geschikte motoren voor lange mensen. De Klub Lange Mensen beschikt over een actief autoteam, dat in ieder XLLL magazine een nieuw verslag uitbrengt van een geteste auto. Helaas schitteren lange motorrijders in afwezigheid in ons autotestteam.

Niet getreurd, want het webteam heeft de afgelopen week het web afgespeurd, op zoek naar motoren die geschikt zijn voor lange mensen. Op verschillende fora werd en wordt er regelmatig een vraag gesteld over dit onderwerp en we hebben, zonder gehinderd te worden door enige kennis, een overzicht gemaakt.

Weetjes
Voor iemand van meer dan twee meter is een laag chopper-model niet geschikt. Daarnaast zijn de compacte sportmachines niet ideaal. Die bieden ook weinig ruimte voor de medepassagier. Lichaamsverhoudingen zijn leidend voor een goede zit op de motor. Iemand met lange benen heeft een heel andere motor nodig dan iemand met lange armen of een lang bovenlijf.

Geschikte motoren
Motoren die genoemd worden in diverse fora in binnen en buitenland:
Aprillia RS
BMW F650, GS 1100/1150, K-serie, R-serie, bijv. BMW R1100GS
Buell Ulysses
Honda Goldwing, XLV 750 Africa Twin, Mini Varadero
Kawasaki KLR, Versys, Vulcan 2000, ZX12-r, ZX10R
Suzuki DL650 of DL1000, Intruder 1500cc
Yamaha Diversion, BT1100 Bulldog, FJ1100 of 1200, Vmax, XJ9009(F)

LL Choppers bouwt choppers op maat. De Silver Bullet is een voorbeeld van een geschikte motor voor lange mensen.

Motorkleding
Lange motorrijders hebben ook moeite met het vinden van geschikte motorkleding. Bij de volgende winkels is er lange motorkleding te koop:
Damen 
Goedhart motoren: IXS en Rev'it
Maximaat 
MJK 
Motosport: in hun collectie van Difi en Kushitani zit een aantal artikelen die leverbaar zijn in lengtematen.
Motozoom

Deel jouw ervaring!
Ben jij lang en heb jij goede, of misschien juist slechte ervaringen met een motor? Laat het ons weten! Deel het op onze facebook of twitter met ons mee via @klublangemensen. Wat nog mooier zou zijn is dat motorrijdende leden de handschoen oppakken en ons verblijden met verslagen van hun testritten. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via webteam@klublangemensen.nl

Ervaring van een mannelijk motorrijder van 1.95 m met een lange rug op 7 oktober 2013:
Zithouding op de BMW R 1150 RT is prima. Alleen het windscherm voldoet niet voor mij, er is teveel turbulentie langs mijn helm. Proefritten met andere windschermen hebben geen oplossing opgeleverd. Beste oplossing voor mij is een wunderlich minischermpje dat aan bestaande ruit bevestigd kan worden, en de turbulentie verminderd.