Lid worden

‘Meer beenruimte door wonderkussen’

24 november 2014

De Telegraaf.nl meldt dat een ’magisch’ vliegkussen de alsmaar toenemende krapte voor langere luchtreizigers in de toeristenklasse kan verlichten. Deze zogeheten ’Spacer’ is volgens de uitvinder, GTRS-Seat in Lisse, wetenschappelijk bewezen. „De knie- en beenruimte neemt centimeters toe, simpel door een speciaal kussen op de stoel te leggen. Voor minder dan 100 euro kunnen vliegmaatschappijen passagiers van meer dan 1.85 meter een eind tegemoet komen”, aldus directeur René de Moor.

Praktijktesten bij KLM en ook door de Club van Lange Mensen hebben volgens hem aangetoond dat het ondanks de groeiende zitbeperkingen aan boord van vliegtuigen voor hen comfortabeler zitten is met een verhoging.
KLM bevestigde gisteravond de proeven, „maar we zien nog wel logistieke problemen. Waar worden deze kussens opgeslagen? Wanneer worden ze geboekt? Hoe en voor welke prijs worden ze aan passagiers verstrekt?”
KLM zelf lanceerde vorige week nieuwe, extra dunne economy class-stoelen in de Boeings 777, die een ruimer gevoel zouden geven, maar dat is volgens De Moor een sprookje. „Het wordt alsmaar krapper aan boord. In plaats van negen stoelen op een rij worden dat er nu tien. En er kunnen rijen bij worden gezet. Dergelijke ontwerpen zijn ook gebaseerd op de gemiddelde lengte van passagiers. Lange mensen hebben er niks aan.”

Volgens onze voorzitter, John Hekelaar, klopt de bewering van directeur De Moor, maar de kanttekening die geplaatst kan worden is dat de veiligheid met dit kussen niet is gediend: de zgn. crashhouding is niet aan te nemen.
 

Lees verder op de website van de Telegraaf