Lid worden

Nieuw modemerk voor lange dames: Tall Order Clothing

15 november 2015

Recentelijk is er weer een modemerk voor lange dames gelanceerd: Tall Order Clothing. Dat betekent nog meer keus in kleding, en daar kunnen  we alleen maar blij mee zijn!

Tall Order Clothing werd gelanceerd door Alison Lavenant, een Britse dame die al 15 jaar met het idee rond liep om een ‘lange’ kledinglijn te lanceren, maar pas twee jaar geleden de tijd vond om er serieus werk van te maken.  Met een geheel andere achtergrond moest zij in sneltreinvaart de klappen van de zweep leren op het gebied van mode ontwerpen, dus Alison sloeg de handen ineen met een ontwerper en een patroontekenaar.

Samen met hen is ze aan de slag gegaan; de maten moesten opnieuw uitgevonden worden  en de ontwerpen moesten gebaseerd worden op de langere vrouw. Dit was een klus, maar toen ook de stoffen eenmaal uitgezocht waren, was het een kwestie van tijd voordat haar eerste lijn klaar was om gelanceerd te worden. Dit is niet lang geleden gebeurd, en je kunt de gehele collectie zien op www.tallorderclothing.com

Alison is zelf 1.88m, en weet dus maar al te goed hoe lastig kleding kopen voor ons kan zijn, en omdat ze zelf haar eigen doelgroep vertegenwoordigd, zie je dat terugkomen in de ontwerpen. Het is een eigentijdse lijn met gevarieerde stukken; warme jassen, mooie tops, pantalons en kokerrokken voor op kantoor, en jurkjes voor een avond uit; ze heeft aan alles gedacht.

Ik heb een aantal stukken gezien en gepast, en inderdaad, het is mooie kleding met die lange mouwen en lange broekspijpen waar we allemaal naar op zoek zijn, met oog voor detail. Alles wordt lokaal ontworpen en gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, en de stukken zijn van goede kwaliteit.

Ik word zelf heel blij van het feit dat ik bijna de gehele collectie ook naar kantoor aan kan, want daar ligt mijn grootste uitdaging altijd. Alison vertelde me dat ze aan de volgende collectie ook wat vrijetijdskleding toe wil voegen.

Ik zou zeggen: neem zelf een kijkje op de website zodat je een beter idee krijgt van dit leuke nieuwe merk, en nog leuker: als je voor 20 november iets bestelt en je voegt de code TTW25 toe, dan krijg je 25% korting.Dit artikel is geschreven door KLM-lid Karen Brookfield en is tevens (in het Engels) te lezen op haar blog www.tallwife.com.