Lid worden

Nieuwe stuurman, nieuwe koers

09 november 2015

Zaterdag 7 november was de Jaardag van de Klub Lange Mensen in kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk. Vast onderdeel van de Jaardag is de jaarvergadering. Daarnaast wordt ieder jaar gekozen voor een leuke locatie met bijpassende activiteit(en). De jaarvergadering van afgelopen zaterdag was een bijzondere: de nieuwe voorzitter van de Klub Lange Mensen werd geïntroduceerd.

Deze nieuwe stuurman, of liever gezegd: stuurvrouw, nam het stokje over John Hekelaar. John nam afscheid, na negen jaar in het bestuur gezeten en gaf de bestuurshamer over aan Hellen Keuken.

Na een korte introductie nam Hellen de aanwezigen mee in haar overwegingen om het voorzitterschap op zich te nemen.

Doorslaggevend voor Hellen was een YouTube-filmpje (van de KNVB) wat ze zag over de toekomst van verenigingen in Nederland. Hellen raakte geinspireerd! En die inspiratie wilde ze graag overbrengen en toe passen binnen onze vereniging!

Het thema wat Hellen de vereniging mee wil geven is 'Groei'. Een voor de hand liggende keuze voor een vereniging voor lange mensen... Maar Hellen benadrukt dat ze in wil gaan zetten op de groei van de onderlinge contacten binnen de vereniging. Het opzoeken van de verbinding tussen de mensen en de hetgeen ons verbind binnen de vereniging. Tijdens de jaarvergadering werden diverse ideeën gepresenteerd om invulling te geven aan het thema.

De aanwezige leden konden verder genieten van een heerlijke boerenluch, een tocht in een huifkar door het polderlandschap, een rondleiding door de kaasboerderij en een gezellige borrel aan het einde van de dag. Meer hierover kun je lezen in de komende editie van de XLLL (in december).


Hieronder het eerder genoemde YouTube-filmpje. Het filmpje laat in een animatie de visie van de maker zien voor de toekomst van een voetbalvereniging, maar is toepasbaar voor verenigingen in het algemeen: