Lid worden

fashion
Nieuwkomers en vertrekkers in de tall fashion industry

12 augustus 2017

Wanneer we naar de Amerikaanse en Engelse merken voor lange (mn. dames-) mode kijken, zien we best wel wat verschuivingen die we graag willen delen!

Allereerst de nieuwkomers, vier stuks in totaal. Daarna de vertrekkers. Toevallig en helaas ook daar vier vermeldingen.

NIEUWKOMERS

79 And Park
Het bedrijf 79 And Park is nog niet gelanceerd, maar uit hun verhaal op de website maken we op dat iedere vrouw boven de 1,80m dit zo snel mogelijk wil! Ze geven aan dat ze stijlvolle kleding gaan bieden en de laatste trends zullen volgen! Je kunt je aanmelden voor hun e-mail lijst, zodat je niets gaat missen. Verder zijn de laatste update rond het bedrijf te volgen op Instagram.

Legs For Days (LFDshop)
Legs For Days, ook wel LFDshop, is op Instagram al behoorlijk actief. Oprichter Chelsey Lee heeft een eigentijdse lijn voor vrouwen ontwikkeld voor lange vrouwen in alle maten. Met de hashtag #TallMafia kun je op social media meer vinden over de unieke en stijlvolle kleding en het bedrijf. Volg LFDshop op Instagram of op de website voor nieuwe updates.

Meghan Evans Clothing
Meghan Evans, een Amerikaanse vrouw van 1,80m, startte onlangs haar online shop voor lange dameskleding. Alle kleding wordt ontworpen en gemaakt in Washington DC. Meghan is begonnen met zich beeld te vormen over welke kleding er zou moeten hangen in haar kledingkast. Van casual kleding voor het weekend tot meer stijlvolle kleding voor naar het werk. En dat alles uiteraard voor de lange maten. Ook Meghan heeft haar eigen website en is actief op Instagram.

At Last Denim (ALD)
Last but not least, een nieuwe retailer voor spijkerbroeken in lange maten voor dames. At Last Denim (ALD) houdt ons in spanning over de lancering van het merk, maar deze kan niet lang meer uitblijven. Hoewel we nog op hun lanceringsdag wachten, kunt u zich inschrijven voor hun emaillijst om het ALD-nieuws als eerste te ontvangen.VERTREKKERS
Dat het niet meevalt om in de tall fashion industry je brood te verdienen, wordt duidelijk als we zien dat er ook vier ‘vertrekkers’ zijn in de branche van lange mode. In dit geval zijn alle vier de vertrekkers specifiek merken voor lange vrouwen.

De eerste is Tallgirls (tallgirls.co.uk), opgericht door Joanne McHarg. Joanne, zelf 1,90m lang, begon in 1998 eerst met alleen schoenen in grote maten voor dames, en al snel kwam daar kleding bij. Tallgirls is uitgegroeid tot een bekend kledingmerk waar (met name Engelse) lange vrouwen erg blij mee waren. Op Tall Guides Magazine is een interview te lezen met Joanne.

De andere drie vertrekkers bestaan aanzienlijk minder lang. Tall Order Clothing (tallorderclothing.com) was in 2013 gestart door Alison Lavenant en na een opstartperiode kwam in 2015 het merk goed van de grond. Meer hierover in het interview wat we plaatsten in 2015. Onduidelijk is nog wel of Tall Order Clothing definitief stopt, of nog een doorstart gaat maken.

North Clothing (north.clothing) is het bedrijf van Laura Crabb. Laura is eind 2016 haar avontuur begonnen en heeft zich met haar eerste collectie gericht op het ‘premium’ segment van kleding voor lange vrouwen. Eind juli sloot zij haar eerste collectie af met een sale. Of het blijft bij één collectie of dat er een vervolg komt is onduidelijk. Op haar website north.clothing vermeldt ze: ‘we zijn weer terug in de herfst voor meer fantastische kleding voor lange vrouwen’. We wachten af…De laatste in de rij van vertrekkers is het Amerikaanse Marge Clothing. Het Californische bedrijf is in 2014 gestart door Kaersten Cooper. Kaersten noemde het bedrijf naar haar grootmoeder Marjorie, een modeillustrator uit de jaren ’30, door wie ze geïnspireerd was. De luxueuze kleding werd volledig in de VS ontworpen en gemaakt. Wanneer je naar de website van Marge Clothing toegaat, word je doorverwezen naar een kaerstencooper.com, dus wellicht gaat ze in de toekomst onder haar eigen naam nog verder. Wil je meer lezen over het bedrijf, lees dan het uitgebreide interview met Kaersten wat KLM-lid en Tallblogger Karen heeft gehouden op tallwife.com.
Bron: TheEastontheWest en Tall Guides Magazine