Lid worden

Nog krappere vliegtuigstoel uitgevonden

12 mei 2014

Het Franse Zodiac Aerospace, een grote producent van vliegtuigstoelen, heeft een nog krappere stoel uitgevonden en gepresenteerd op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg. De stoel is gemaakt van composiet en ziet er nog oncomfortabeler uit dan een stoel in de bus. Door deze stoel kan er in een A380 een extra rij worden geplaatst, en wordt de beenruimte teruggebracht naar 68,6 cm (27 inch).

Dit is voor de gemiddelde Nederlander erg aan de krappe kant, laat staan de lange Nederlander. Luchtvaartmaatschappij KLM hanteert momenteel een ruimte tussen de stoelen van 77,5 cm en bij een enkele luchtvaartmaatschappij kan dit oplopen tot zelfs 82,5 cm ruimte.

Voor meer informatie over de ruimte tussen de vliegtuigstoelen, zie ook ons artikel wat eerder hier verschenen is.

De trend is al jaren dat de economy class (ook wel de 'kuddeklasse' genoemd) verschraalt, ten faveure van businessclass en first class. De laatste twee categoriën beslaan 15 tot 20% van het vliegtuig, terwijl ze goed zijn voor 40 tot 65% van de opbrengst van een vlucht.

Voor lange reizigers betekent dit dat de kans op een goedkope vlucht tot een minimum wordt beperkt, aangezien we zonder upgrade bijna geen vlucht meer kunnen maken...

Bron: Quote