Lid worden

onderzoek
Onderzoek naar de waardering van extra beenruimte in vliegtuigen

03 december 2015

Welke prijs wil je betalen voor het comfort van de dienst 'vliegen'? In het standaard pakket van 'het vliegen' bij een vliegtuigmaatschappij zit uiteraard dat je zonder problemen van A naar B worden gevlogen, wordt geholpen door vriendelijk personeel, en dat je zo min mogelijk vertraging ervaart.

Maar hoe waardeer je de maaltijd aan boord, het entertainment (video/audio) en niet te vergeten de beenruimte? Welke (extra) prijs ben je bereid om te betalen voor de ervaring van comfort voor je benen tijdens een vlucht? Als lang persoon maakt de ruimte (of het gebrek eraan) een duidelijk onderdeel uit van je comfort-ervaring als passagier.

Liezelot Kruysmulder is een master-student aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doet onderzoek naar de monetaire waardering van extra beenruimte tijdens vliegtuigvluchten. Daarbij onderzoekt ze in het bijzonder of er een verschil in deze waardering bestaat tussen de verschillende lichaamslengtes.

Zij zou het geweldig vinden als de leden van de Klub Lange Mensen, maar ook andere lange mensen, haar willen helpen bij dit onderzoek door de survey in te vullen. De survey is Engelstalig en kost je 5-10 minuten.

Je kunt de survey op de volgende link bereiken:

https://sawtooth.vu.nl/lkr620/survey2/login.html

Bij voorbaat dank, namens Liezelot!