Lid worden

internet
Portret van een schoenmaker

12 november 2013

In het westelijk deel van Munsterland, Duitsland ligt het stadje Vreden. Op een steenworp afstand van de Nederlandse grens, vlakbij Groenlo is in 1745 een schoenmakersbedrijfje gestart door de familie Wessels. Nu acht generaties verder, bestaat dit familiebedrijf nog steeds en staan Georg Wessels (61 jaar) en zijn broer Peter Wessels (57 jaar) aan het roer. Georg is verantwoordelijk voor de verkoop en is het gezicht naar de buitenwereld. Peter leidt de productie van het bedrijf.

Ruim dertig jaar geleden besloten zij uitsluitend grote en extreem grote maten schoenen te verkopen. Zij vervaardigen in hun eigen werkplaats kleine series schoenen, die niet als confectieartikel verkrijgbaar zijn. Georg en Peter Wessels weten uit de familiegeschiedenis, dat hun voorouders succes hadden door een ruim aanbod, hoge kwaliteit, modieuze modellen, voordelige prijzen, correctheid en service. Op deze wijze zetten zij het bedrijf dan ook voort.

De laatste jaren is Georg Wessels diverse malen in de publiciteit geweest, onlangs nog toen hij schoenen gemaakt had voor een 17-jarige jongen in Venezuela in maat 66. Hij heeft het tot zijn missie gemaakt om wereldwijd de grootste mensen te voorzien van schoenen. Vaak doet hij dit kostenloos, omdat hij ziet dat deze extreem grote mensen niet goed in de maatschappij kunnen meedraaien en moeite hebben om rond te komen, laat staan op maat gemaakte schoenen te laten fabriceren.

De website Schoenmaker.com maakte onlangs onderstaand portret van Georg Wessel en zijn werk!

Bij Wessels in Vreden kunt u terecht voor damesschoenen vanaf maat 42,5 t/m maat 50, herenschoenen vanaf maat 47 t/m maat 56, sportschoenen vanaf maat 48 t/m maat 56. Wessels is ook gevestigd in Nederland, in Zutphen. Het assortiment is daar kleiner dan in Vreden, maar nog steeds zeer ruim! Je kunt in Zutphen terecht voor damesschoenen vanaf maat 43 t/m maat 45 en herenschoenen vanaf maat 47 t/m maat 51 (sportschoenen vanaf maat 48). Voor meer informatie: www.wessels-schuhe.com