Lid worden

‘s Werelds grootste schoenmaat

06 juni 2013

Schoenmaker Georg Wessels, specialist in extreem grote schoenmaten, heeft waarschijnlijk de grootste schoenen gemaakt uit de geschiedenis. Voor de 17-jarige Venezolaanse jongen Jeison Rodrieguez maakte hij schoenen in maat 66. De voeten van Jeison zijn 44 centimeter lang. Voor zover bekend zijn dat de grootste voeten ter wereld. De jongen lijdt aan Acromegalie, een groeistoornis door een hersentumor.

In twee jaar tijd is hij van schoenmaat 46 naar maat 66 gegaan. Wessels heeft een setje schoenen en sandalen persoonlijk afgeleverd bij de jongen thuis in het Venezolaanse Maracay (ongeveer 110 km van de hoofdstad Caracas). Wessels werd verwelkomd door de familieleden van Jeison, andere dorpsgenoten en diverse Zuid-amerikaanse televisiezenders.


Georg Wessels is Duitser, maar spreekt ook vloeiend Nederlands. Hij heeft een schoenenwinkel in de plaats Vreden in Duitsland en daarnaast in Nederland in de plaats Zutphen. De schoenmaker is al een paar keer in het nieuws geweest omdat hij zich het lot van extreem lange mensen aantrekt. Zie ondermeer het item wat te zien was in het programma 'Tijd voor Max' in onze rubriek Media.

Wil je meer weten over groei, groeistoornissen of andere medische informatie over het lang zijn, kijk dan in onze online Medische gids. Leden van de Klub Lange Mensen kunnen inloggen en vervolgens de Medische gids raadplegen onder Downloads. Wil je meer weten over het lidmaatschap van de Klub Lange Mensen, klik dan hier.