Lid worden

film
Schitteren in een Hollywood-productie?

13 december 2013

Lange mensen zijn in trek! Met regelmaat krijgt de Klub Lange Mensen een verzoek van een tv-programma, een tijdschrift, een fotograaf of een castingbureau. Vaak is zo'n verzoek in informatieve sfeer (voor bijvoorbeeld een medisch artikel, een artikel naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek of het belichten van de sociale aspecten van het lang zijn op tv of in een blad). Soms is het gewoon omdat lange mensen (net als kleine mensen, extreem dikke of dunne mensen, etc) afwijkend zijn van 'de gemiddelde mens' en daarmee interessant voor bijvoorbeeld een foto-shoot, tv-programma of film.

In deze laatste categorie kregen we onlangs een verzoek van een castingbureau. Het castingbureau Nina Gold Castings uit Engeland is op zoek voor een grote Hollywood-productie naar een lange man. Dit bureau heeft onder andere de castings gedaan voor The King's Speech (uit 2010), Prometheus (uit 2012 met oa. Charlize Theron), Les Misérables (uit 2012 met oa. Hugh Jackman en Russell Crowe) en heeft zelfs in 2008 een Emmy gewonnen voor de casting van een Amerikaanse serie.

Waar zijn ze naar op zoek?
Ben jij een blanke man, 2.10m lang met blauwe ogen en lijkt het je leuk om in een echte Hollywood-film mee te spelen? Van belang is dat - naast je lengte en blauwe ogen - je leeftijd ligt tussen de 18 en 40 jaar oud en je een slank postuur hebt. Acteer-ervaring is niet noodzakelijk. Je bereidheid om voor een langere periode bij de opnames (met name in Londen) aanwezig te zijn, is natuurlijk wel van vereiste.

Eerste screening en verder
Wil je je hiervoor aanmelden, stuur dan voor de eerste screening twee foto's: één waar je helemaal op staat (en daarmee je lengte en postuur zichtbaar is), en één van je gezicht (waarop je blauwe ogen zichtbaar zijn). Bij het castingbureau zal vervolgens een keuze gemaakt worden, waarna een beperkt aantal gegadigden uitgenodigd wordt voor een gesprek. Dit kan zijn op locatie in Londen, of virtueel via bijv. Skype. Naar aanleiding van deze gesprekken wordt een keuze gemaakt! Overigens kom je met blauwe contactlenzen niet door de eerste screening!

Welke Hollywood-film het betreft mag het castingbureau nog niet vertellen. Wel gaven ze aan dat het een grote film-productie zal zijn!

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan de vereisten, stuur dan de twee foto's met je contactgegevens naar secretaris@klublangemensen.nl. We zullen de aanmeldingen verzamelen en doorgeven aan het castingbureau. Word je vervolgens uitgenodigd voor een gesprek, zal dit rechtstreeks door het castingbureau gebeuren.

We zijn benieuwd welke Tall Dutchie binnenkort in een kaskraker zal verschijnen!

--- Naschrift ---
De inschrijving bij het castingbureau is eind januari 2014 gesloten. We kunnen geen mensen meer aanmelden.
--- --- --- ---