Lid worden

internet
Schoenmaat 57

04 maart 2015

Schoenenzaak Wessels uit Zutphen (en Vreden, Duitsland) is gespecialiseerd in grote schoenmaten. Regelmatig krijgen ze bezoek van klanten van over de hele wereld. Soms ook reizen ze naar hun klanten toe.

Zoals afgelopen maand toen Anneke en Georg Wessels naar Kaapstad-Johannesburg reisden om Charles Nyoni te voorzien van nieuw schoeisel. Big Charlie, zoals de 2.27 meter lange man wordt genoemd, beschikt niet over het geld om de schoenen te kunnen betalen en dus kreeg hij het schoeisel in maat 57 cadeau van de firma Wessels. Al zeven jaar lang sponsort Wessels Big Charlie maar tot een live ontmoeting was het nog niet gekomen. Tot afgelopen maand.

Charles zelf woont in Zimbabwe en reisde dertig uur om Anneke en Georg te ontmoeten en de schoenen in ontvangst te kunnen nemen. Hij is blij met zijn sponsors en loopt er sinds een aantal jaren keurig bij omdat ook zijn kleding door het echtpaar gesponsord wordt.

Charles is echt een buitenstaander. Hij wordt uitgelachen vanwege zijn lengte. Sinds zijn nieuwe look is het bestaan van de 300 kilo wegende Charles enigszins verbeterd. "Sinds ik die mooie schoenen en die kleren cadeau krijg lachen de mensen nog wel maar ze gooien niet meer met stenen naar mij."
Zo kunnen een paar schoenen, die voor ons hier heel normaal zijn, een mens in Zimbabwe een deel van zijn mensenwaarde teruggeven.

Eerdere verschenen artikelen over Schoenenzaak Wessels:
Georg Wessels te gast in Tijd voor Max
Portret van een schoenmaker
's Werelds grootste schoenmaat


Bron: Contact Zutphen-Warnsveld