Lid worden

internet
Science: Hoe groot kan de mens worden?

20 november 2015

Op het semi-wetenschappelijke YouTube-kanaal Vsauce bespreekt Amerikaan Michael Stevens al enkele jaren leuke onderwerpen op een begrijpelijke humorvolle manier met een wetenschappelijke inslag.

Met meer dan 9 miljoen abonnees weet hij op boeiende wijze licht te schijnen op lastige onderwerpen als het ontstaan van het heelal en het uitsterven van de mens. Vaak neemt hij een overwachte invalshoek waardoor de filmpjes erg grappig zijn om te kijken (bijv. Wat als de maan een discobal zou zijn?).

In 2013 maakte Michael Stevens een item met de titel 'How Big Can a Person Get?'. Uitschieters in lengte zijn uiteraard Sultan Kösen (langste man op dit moment, 2,51m, 1982-heden), Robert Wadlow (langste man ooit, 2,72m, 1918-1940) en bijvoorbeeld Albert Johan Kramer (oprichter Klub Lange Mensen, 1897-1976 en 2,42m).

In dit filmpje gaat Stevens op zoek naar de uiterste waarden van de alsmaar groter wordende mens. Welke beperkingen zijn er op biologisch vlak, de wet van de zwaartekracht en de logica van de meetkunde?