Lid worden

Six8 Clothing Company: Amerikaanse casual mode met een oranje tintje

17 november 2015

Klub Lange Mensen sprak onlangs met Mark Brandsma. Mark is een Nederlander van 55 jaar oud en 2,03m lang die al sinds 1981 in de Verenigde Staten woont. Hij heeft in 2012 zijn eigen bedrijf Six8 Clothing Company gestart, gespecialiseerd in casual kleding voor mannen vanaf een lengte van 1,90m en langer. Het bedrijf van Mark Brandsma, genoemd naar zijn eigen lengte (6 foot 8), beschikt over een groot aantal stijlen en kleuren van de poloshirts, t-shirts en jeans. Klub Lange Mensen was benieuwd hoe je als lange Nederlander in de VS terecht komt en vroeg het aan Mark. Verder heeft Mark een nieuwtje, want vanaf deze week levert hij ook zijn producten in Nederland. Aan het eind van het interview lees je welk leuk kadootje hij voor alle ‘tall Dutchies’ heeft!

Opgegroeid in Nederland
“Mijn passie voor mode werd aangewakkerd toen ik opgroeide in Nederland”, vertelt Mark. Mark’s vader werkte 37 jaar bij de mannenafdeling van modeketen C&A. Toen Mark oud genoeg was, trad hij ook in dienst van het bedrijf om aan de zijde van zijn vader te werken. Terwijl hij boven de twee meter uitgroeide, werd hij enigszins gefrustreerd om alle mode te zien, wetende dat hij het niet zou passen.

Via basketbal en restaurants terug bij mode
Brandsma pakte het plan op om te verhuizen naar de Verenigde Staten. "Ik speelde basketbal terwijl iedereen in Nederland gek was op voetbal", vertelt hij. Toen hij in 1981 een leuk Amerikaans meisje tegenkwam in Nederland en verliefd raakte vertrok hij met haar naar de VS. Nu 34 jaar later zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd. Brandsma ging met haar in Texas wonen en speelde een aantal jaren universiteits-basketbal. Een professionele carrière als basketballer zat er echter niet in voor Brandsma, en na zo’n achttien jaar in achtereenvolgens het management van een restaurant en een boekenhandel, kwam hij toch weer in de mode terecht. Zijn vader zorgde voor een goed woordje bij een Amerikaanse tak van C&A en Brandsma verhuisde van Zuid-Californië naar het Noordwesten van de VS (net boven Seattle) waar hij succesvol zo’n twintig nieuwe modewinkels opende. Brandsma werkte er ruim tien jaar totdat hij plots door herstructuringen aan de kant werd gezet.

Volg je passie!
Zijn passie lag bij de mode en uit eigen ervaring kende hij de (on)mogelijkheden van lang zijn. Met eigen geld startte hij in 2012 zijn eigen bedrijf en nam een ontwerper onder de arm. "Je kunt niet gewoon wat extra lengte aan de kleding plakken" geeft hij aan. "We hebben grotere handen, wat betekent dat knopen en ritsen groter moeten zijn, en de broekzakken moeten een goede diepte hebben voor die handen."
De ontwerpen worden door een patroonmaker productie-gereed gemaakt en geproduceerd in de VS, niet zo ver van de woonplaats van Brandsma. Alle kleding die Brandsma verkoopt is van het eigen merk Six8.

Nieuwe markten?
De beslissing van Brandsma om online zijn kleding te verkopen was een juiste voor het bedrijf. Het blijkt dat gemiddeld lange mannen veel vaker hun kleding online kopen dan mannen met ‘normale’ lengte. Om toch met de klanten te kunnen spreken en te horen wat hun wensen zijn, is Brandsma veel te vinden op beurzen, shows en sportevenementen. Op deze manier kunnen de klanten de kleding passen, de stoffen voelen, en de kleuren zien. Het bedrijf is een familieonderneming: dochter Rachel (29) vult de bestellingen en helpt met de verkoop. Zoon Nick, 27, zorgt voor de opbouw en het afbreken van de winkel op de beurzen, tentoonstellingen en sportevenementen.
Als de zaken goed blijven gaan voor Six8 Clothing Company, zijn er ook plannen voor uitbreiding: Six8 overweegt een uitbreiding naar dames-kleding.

Verder heeft Six8 sinds deze week haar leveringsgebied uitgebreid! Vanaf heden is het mogelijk om in de webshop van Six8 je bestelling te plaatsen en het pakket in Nederland te laten bezorgen. Houd hierbij wel rekening met de verzendkosten die rond de $35,- liggen.

Om de nieuwe klanten in Nederland welkom te heten, krijgt iedere klant bij de eerste bestelling 20% korting met kortingscode: oranje.