Lid worden

Special Kind: kinderen zijn de toekomst

10 oktober 2013

De doelgroep van Special Kind is de meest kwetsbare groep in de maatschappij: kinderen. Initiatiefnemer Tom Koster vroeg zich af hoe hij een onderneming kon runnen en daarnaast die doelgroep te kunnen dienen. Zo startte hij Special Kind, met als doel kinderen moeten kunnen spelen en sporten!

Hoe werkt het?
Sportverenigingen; voetbal, hockey, basketbal, volleybal, squash, etc, bestellen via Special Kind met korting kleding, schoenen en accessoires. Door te besparen op de kosten van sportkleding en –materiaal, kunnen verenigingen zichzelf en hun leden een steun in de rug geven. Het uiteindelijke doel, is kinderen de mogelijkheid te geven om te sporten. Sporten is gezond, sporten is educatief, sporten geeft, met behulp van regels binnen de sport, bewustzijn van normen en waarden. En sporten heeft een toegevoegde waarde op sociaal vlak. In plaats van ze binnen te laten zitten, moeten we kinderen aan het sporten krijgen en houden. Heel veel kinderen doen dat ook, maar er zijn die ouders die onvoldoende financiële middelen hiervoor hebben.

Special Kind verkoopt niet alleen aan sportverenigingen, maar ook aan particulieren om zo het sporten onder kinderen te stimuleren. Special Kind heeft twee hoofdleveranciers van producten: Patrick (uit België), leverancier van met name voetbal-schoeisel en -kledij, en Panzeri (uit Italië), gespecialiseerd in diverse sportkledij (zoals onder andere volleybal, basketbal, atletiek en wielrennen).


Kortingen

Op de kledij en schoeisel van Patrick geeft Special Kind zo'n 30% tot 40% korting op de 'normale' verkoopprijs. Dit is terug te vinden wanneer men in de webshop bij de producten gaat kijken. De 'normale' prijzen staan doorgestreept, de kortingsprijs staat vermeld!

Bij Panzeri ligt het iets complexer. Zij maken onderscheid in standaard kledij (BLUline) en overige kledij. De standaard kledij staat in de webshop geprijsd met de 'normale' prijs doorgestreept en de kortingsprijs vermeld. Deze korting loopt vaak op tot 20%.
De overige kledij, die verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren en modellen, staat voor de normale prijs vermeld op de site. De korting speciaal voor de Klub Lange Mensen hierbij, kan oplopen tot 20% en wordt door SpecialKind berekend en aan je teruggekoppeld. Daarbij geldt: koop je één exemplaar van een model, krijg je minder korting dan dat je meerdere exemplaren ervan koopt. Daarnaast ligt de korting voor de maten 0 t/m VI hoger dan bij de maten VII en VIII.

Wat moet je doen om te bestellen?
Voor lange mensen is met name het merk Panzeri uitermate geschikt. Standaard gaat dit merk tot maat VIII, hetgeen overeenkomt met een lichaamslengte van 2.15m. Nog grotere maten zijn eventueel op aanvraag verkrijgbaar. Via de speciale webshop van Special Kind voor Panzeri selecteer je de gewenste kledij. Vervolgens kies je bij de bestelling voor 'Betalen via factuur' en vermeld bij 'Opmerkingen' de kortingscode klublangemensen.
Special Kind zal vervolgens (vaak dezelfde dag) je de factuur toezenden waarbij de uiteindelijke korting berekend is. Wanneer de factuur voldaan is, zal de bestelling geleverd worden.

Panzeri
Het bedrijf Panzeri Italy is opgericht in 1962 door Luigi Panzeri en richt zich op sportkleding.
De kleding van  kenmerkt zich door:
• Actieve sportkleding van exclusieve kwaliteit
• Gebruik van hoogwaardige materialen o.a.
• Handgemaakt in eigen fabriek
• Zacht, overslijtbaar en krimpvrij
• Goed wasgedrag
• Ieder jaar nieuwe modellen
• Bestaande modellen kunnen naar wens worden aangepast (diverse kleuren en prints)
• Van de meeste modellen zijn extra lange maten beschikbaar (tot lengte 215 cm.)

 

Voor meer informatie over de onderneming Special Kind, kun je de website raadplegen of de Facebook-pagina van Special Kind.