Lid worden

film
Tall Girls a Story of Giants

22 maart 2012

Deze internationale film, die op 22 maart 2012 in première ging in Berlijn, laat zien hoe het is voor een vrouw om buitengewoon lang te zijn in de Westerse wereld. De filmmaakster, Edda Baumann-von Broem is zelf 1.88m en heeft een lange dochter. Vanuit haar eigen ervaringen en zorgen maakte ze deze film. Ze interviewde topmodellen, de schrijfster van het Amerikaanse "Tall Book", moeders, Duitse en Amerikaanse meisjes en een Nederlands meisje, Lieke. Met deze vrouwen bespreekt ze ervaringen en praat ze over groeiremming. Ook artsen, agenten van modellenbureau's en moeder komen aan het woord.

In 2009 is Edda met haar filmploeg langs geweest op het lange kinderen weekend van de Klub Lange Mensen. Voorafgaand aan dit kamp interviewde ze Lieke, lid van de Klub Lange Mensen. 

De volledige trailer van de documentaire is te zien op de website van Tall Girls. Hier komt Lieke in voor, net als een aantal andere deelnemers van het lange kinderen weekend van 2009. Beiden zijn te zien vanaf 03.29 minuten. Hieronder kun je een verkortte versie van de trailer bekijken. Op de Tall Girls website vind je veel informatie over de documentaire, net als op de website van Avanti Media, die de film heeft geproduceert. Sinds 27 november 2012 is de film verkrijgbaar op DVD in de webshop van de Tall Girls website. Voor leuke weetjes over de film kun je op de facebookpagina van Tall Girls terecht. De websites en facebook pagina zijn slechts in het Duits en/of Engels beschikbaar.