Lid worden

Vanaf 2017 minder beenruimte in Boeing 737?

14 juli 2014

Boeing gaat het interieur van het type Boeing 737 aanpassen, zodat er meer passagiers in kunnen. De Amerikaanse vliegtuigbouwer komt daarmee tegemoet aan de vraag van budgetmaatschappijen als Ryanair, zegt topman Ray Conner.

Door de stoelen ongeveer 5 centimeter dichter bij elkaar te zetten, passen er elf passagiers meer in het toestel. Daarvoor moet wel een extra nooduitgang geplaatst worden, zodat iedereen veilig het vliegtuig kan verlaten.

De grote vraag voor de lange mensen in ons midden is uiteraard: gaat dit ook 5 centimeter aan beenruimte kosten, of zullen ze gebruik maken van de nieuw ontwikkelde vliegtuigstoelen waar we eerder over berichtten (waardoor het 'netto-verlies' aan beenruimte minder is)?
Het antwoord hierop moeten we u op dit moment schuldig blijven.

Maximum
In de aangepaste 737-8 passen straks 200 passagiers. De meeste luchtvaartmaatschappijen zullen waarschijnlijk niet meer dan 199 tickets op de budgetvluchten verkopen. Bij 200 passagiers moet er volgens de regels namelijk een extra steward aanwezig zijn, en die kost geld.

Mocht het enigszins een troost zijn: Het eerste aangepaste vliegtuig wordt geleverd aan de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines en zal pas in 2017 klaar zijn.


Bron: NOS.nl