Lid worden

Wil jij meewerken aan een BBC documentaire over lengte?

28 februari 2015

BBC Science is momenteel bezig om een nieuwe editie te maken van de documentaire 'The 9 months that made you', waarin specifiek ingegaan wordt op de genetische aspecten van lengte in de eerste negen maanden van je ontwikkeling.

De documentaire geeft een blik in hoe de negen maanden in de baarmoeder je gevormd hebben tot de persoon die je nu bent. Hiervoor gebruikt men de nieuwste technologische en wetenschappelijke middelen, maar ook alledaagse verhalen van mensen over de hele wereld. In eerder edities van de documentaire is bijvoorbeeld gekeken naar de vorming van je persoonlijkheid.

Lengte is een eigenschap die erg sterk genetisch bepaald is. Er wordt in de documentaire uitgebreid ingegaan op de complexe genetische ontwikkeling. Daarnaast wil men graag een Nederlands gezin in de documentaire laten zien waar extreme lengtegroei aanwezig is. Graag willen ze een gezin filmen met een of meerdere kinderen voor een onderdeel waar de dagelijkse routine wordt gefilmd. Daarnaast wil men het gezin interviewen over het lang zijn.
De opnames zijn bij het gezin thuis in Nederland.

Heb je een gezin waar lang zijn heel normaal is, en meerdere gezinsleden boven de groeicurves uitstaken? Lijkt het je leuk om gefilmd en geinterviewed te worden (in het Engels) voor deze BBC documentaire?

Stuur dan een email naar de secretaris van Klub Lange Mensen, met daarin de samenstelling van je gezin en daarbij de lengte van de gezinsleden. Hij kan je vervolgens in contact brengen met de BBC producent.

Email: secretaris@klublangemensen.nl