Lid worden

XLLL nummer 1 van 2013 verschenen

14 maart 2013

Het is zover, de eerste XLLL van 2013 is uit, met Robbertjan Roet als nieuwe hoofdredacteur. Vanaf vandaag wordt het clubblad bij alle leden bezorgd.  De voorzitter John Hekelaar kijkt terug op een mooi verenigingsjaar met grote stappen die gemaakt zijn en succesvolle activiteiten die zijn georganiseerd. Maar in zijn voorwoord kijkt hij ook vooruit. 

Al op pagina 6 wordt op grootse wijze het GROOTS KLM weekend II aangekondigd, dat dit jaar plaats zal vinden van 28 t/m 30 juni in Drenthe. Sinds vandaag is daarvoor de inschrijving geopend op de activiteitenpagina van deze website. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan de nieuwjaarsborrel en de lancering van de nieuwe website op 20 januari jl. Voorafgaand bezochten alle aanwezigen een familiemusical in de Efteling over klein Duimpje. Onder andere jeugdlid Tessa schreef hier een mooi verslag over. 

In dit nummer staan twee onderzoeken centraal van Nederlandse promovendi. Zo deed Emile Hendriks onderzoek naar groeiremming met hormonen bij lange meisjes en jongens. Hij concludeert dat een behandeling met een hoge doses hormonen bij vrouwen lijdt tot een verhoogd risico op vruchtbaarheidsstoornissen. Uit onderzoek van Gert Stulp en Simon Verhulst blijkt dat vrouwen kortere mannen links laten liggen in hun zoektocht naar een partner. Maar ook dat extreem lange mannen weinig populair zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek is op de mediapagina een leuk filmpje te vinden, wat bewijst dat er ook uitzonderingen zijn.  

Dat dit nummer iets eerder in de bus valt dan verwacht is gunstig voor de tips die genoemd worden door de CG-raad over aftrekposten voor de opgave van de inkomstenbelasting. Tot slot is in dit nummer een recensie van het 'Grote boek voor lange mensen' te vinden en kan het artikel dat in januari in de Panorama verscheen over de KLM jaardag worden teruggelezen. Veel redenen om uit te kijken naar dit nummer, of 'm nu al uit het plastic te halen.