Lid worden

Zeven problemen die alleen lange ruiters herkennen

28 november 2014

Bitmagazine heeft een 7-tal problemen voor lange ruiters op een rijtje gezet. De problemen lopen uiteen van een te klein paard, laarzen die te kort zijn en je hoofd stoten bij een buitenrit. Ook het zadel is maatwerk en je kunt nooit spullen lenen. Verder wordt je lengte misbruikt, omdat men vindt dat je door je lengte dingen gemakkelijker kunt doen. Het laatste misverstand is dat er gedacht wordt dat je niet gemakkelijk van een groot paard valt.

  1. Elk paard, ongeacht de stokmaat, is te kleinOf het paard nu 1,61 of 1,78 m hoog is, ieder paard lijkt een kleine pony onder jou. Als je eindelijk een paard vindt waar jouw lange benen niet onderuit steken, is je torso wel te lang en zie je er nog steeds uit als een volwassene op een pony.
  2. Nieuwe laarzen? Trek die portemonnee maar open! Laarzen zijn voor niemand goedkoop, maar wanneer je aan maatwerk of semi-maatwerk moet beginnen bij alles wat je koopt, mag je je spaarvarken keer op keer plunderen. Die extra, extra, extra hoge laarzen met een smalle kuit maar gigantische voetmaat staan namelijk helaas niet standaard in de winkel.
  3. Je kunt dus nooit spullen lenen! Hoe handig is het om even de chaps van je stalgenootje te lenen als de jouwe nog thuis liggen? Of in nood de laarzen van je vriendin lenen als op concours jouw rits breekt? Nou, vergeet het maar! Dat wordt op je sokken de proef rijden… had je nou maar een universele maat!
  4. Ook je zadel is maatwerk. In een normaal zadel steken je knieën ver over het zweetblad heen, al zitten je beugels op gaatje maximaal. Dat wordt dus maatwerk! Schrijf maar vast mee: extra lange zweetbladen, een hoge lepel en extra lange stijgbeugelriemen. Ka-ching!
  5. Op buitenrit? Pas op je hoofd! Al je vrienden van ‘normaal formaat’ op hun paarden van ‘normaal formaat’ hebben nergens last van. Hoge takken? Dakgoten? Jij bent de enige die ze van dichtbij mag bekijken, en helaas voel je ze vaak voordat je ze ziet!
  6. ‘Kun je dit even voor me pakken?’ Hoofdstellen omdoen bij grote paarden, wormenspuiten geven, manen trekken, zadels van de hoogste zadelsteunen pakken. Dat kun jij wel even doen! Volgens je stalgenoten dan.
  7. Jij valt toch nooit!’ ‘Ach, jij hebt lange benen. Hij bokt je er toch niet af.’ Dus op dat grote, jonge paard kun jij wel even gaan zitten. Helaas kun je jouw lange benen niet om zijn buik heen knopen en lig je vervolgens alsnog met je lange lijf in het zand.