Lid worden

fashion
ZIVAANO: Schoenen voor de hippe vrouw op grote voet

07 november 2017

Waar het vroeger ondoenlijk was om vrouwenschoenen te kopen in maten groter dan 42, wordt de markt gelukkig steeds ruimer. “Gewone” schoenen zijn redelijk te verkrijgen, maar net als de rest van het vrouwelijk schoon, willen ook de lange vrouwen ‘mooie en hippe’ schoenen. Daar heb ik sinds kort een oplossing voor gevonden: ZIVAANO, een merk van de Haarlemse Vivien van Wissen.

Ik kwam Zivaano tegen op Facebook, waar Vivien een aankondiging postte voor haar pop-up store in het centrum van Haarlem. Dat was voor mij een te gekke kans om de schoenen in het echt te zien en te kunnen passen. En om Vivien zelf te ontmoeten natuurlijk. Het klikte meteen, wat een leuk mens.

Ze vertelde me dat ze haar business opgezet heeft vanuit haar eigen probleem; grote voeten en een zeldzaamheid aan winkels die daar een oplossing voor biedt. Ze moest helemaal vanaf het nulpunt beginnen, want hoe kom je aan grote schoenen? Die moeten ook ergens worden gemaakt. Wat ze wilde, wist ze wel: kwalitatief goede schoenen van echt leer en laarsjes met een hippe look.

Haar zoektocht bracht haar bij een producent in Griekenland, die de ideeën van Vivien tot uiting kon brengen; het merk Zivaano werd geboren. Vivien vertelde ook dat haar bedrijfsnaam ‘levendig’ betekent. Dat verbaast me niet als je haar ziet, een prachtige blonde vrouw met een stortvloed aan creatieve plannen en ideeën die daarnaast ook nog mama is van twee kids en een derde op komst. Ze zocht naar een passende naam voor haar schoenenlijn en besloot het woord ‘levendig’ door Google Translate te halen, net zolang tot daar een woord uit kwam wat goed voelde. Het werd Zivaano.

En hoe haar schoenen er dan uit zien? Hip! Met gespjes, studs en lak; helemaal in de mode van nu. Enkellaarsjes, lange laarzen, loafers en sandalen; Zivaano biedt het allemaal. Ik ben fan. Jullie ook?

Kijk gerust even op de website www.zivaano.com en oordeel zelf!

Groetjes,
Rosanne Kok

Rosanne is een free-lance journalist en tekstschrijver, zelf bovengemiddeld lang en lid van Klub Lange Mensen. Rosanne schrijft met regelmaat leuke columns en was zondag 5 november te zien als één van de modellen op de catwalk tijdens de Jaardag 2017 in Warmond.