Medische informatie

De Klub Lange Mensen is al jaren een betrouwbare medische vraagbaak voor haar leden, maar ook voor organisaties en mensen buiten de Klub.

Door contacten met artsen en specialisten, zijn we in staat om vaak gericht te kunnen adviseren. Dus als je iets wilt weten, neem dan vooral contact met ons op.

Sinds augustus 2016 is dokter Vera van Tellingen medisch adviseur en aanspraakpunt voor Klub Lange Mensen. Zij is werkzaam als kinderarts/endocrinoloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ze houdt zich vooral bezig met problemen van de groei, puberteit, maar ook schildklier-, bijnier- en hypofyse aandoeningen.

Haar voorganger, dokter Roelof Odink was een van Nederlands meest vooraanstaande endocrinologen die zich richtte op groeistoornissen met speciale aandacht voor te grote lengte en de behandeling ervan. Dokter Odink heeft voor zijn pensionering in 2013 de Medische gids van Klub Lange Mensen gereviseerd en aangevuld met actuele informatie.

De medische informatie is online beschikbaar voor leden van de Klub Lange Mensen. Als KLM-lid kun je inloggen op de website en de Medische informatie vinden in de Kennisbank Downloads. Er zijn ook artikelen die goed te begrijpen zijn voor jonge kinderen.

Medische informatie afbeelding