Verslag uitje 1 juni in Zwolle

Goedendag allemaal,

Hoe het begon….

Ik met mijn 2 meter kon maar moeilijk kleding en schoenen vinden.Via de media vond ik in 2005 de klub van lange mensen. In het clubblad XXL stonden verschillende advertenties van winkeliers met grote maten. Alleen helaas niet in Brabant omgeving Eindhoven. Lidmaatschap is gewoon doorgegaan en ben slapend /steunend lid geworden. Kleding en schoenen is geen probleem meer .

Totdat…..

Monique op de mail het jaarlijkse uitje van KLM zat voor te lezen. Rondvaart in Zwolle met aansluitend een BBQ dat leek ons beide kei leuk en schreven ons in. Kosten helemaal niets dat kan toch niet lees nog eens goed zei ik. Nou is Zwolle niet in de buurt van Geldrop dus zijn we op tijd vertrokken. Als je eenmaal in de auto zit is Nederland niet zo groot.

Aangekomen…..

Bij de boot Oosterschelde een half uur te vroeg voor deze Brabanders was het nog stil. Eenmaal aan boord waren we toch niet de eerste. We werden ontvangen met koffie/thee en een Zwolse lekkernij door de bemanning aan boord. Een beetje onwennig zaten we bij elkaar wat rond te kijken naar de gasten die binnen kwamen. Jonge, Jonge wat waren die vrouwen en mannen groot. We hadden dit nog nooit gezien. Ik ben de enige in mijn vriendenkring en omgeving die de 2 meter aantikt. Na wat kennis gemaakt te hebben met de andere gasten en een openingswoordje van de activiteiten commissie vertrokken we, allen voorzien van een knapzak en plattegrond, richting de rondvaart boot. Deze boot was groot genoeg voor de hele club alleen het dak was wat laag. Met behulp van de plattegrond en de uitleg van de schipper hebben we de stervormige stadstoer te water gemaakt. Lekker op het water prima weer en leuke mensen.

Na zo’n ander half uur kwamen we de Oosterschelde weer tegen waar op de bemanning de BBQ al aan het voorbereiden was. Weer op de wal hebben we nog een korte stadswandeling gemaakt. We kregen wat uitleg over de gebouwen van Zwolle en zijn kleine steegjes door een van de mede organisatoren die al jarenlang in Zwolle woont.

Op de Oosterschelde boot aangekomen konden we plaatsnemen op het bovendek, wijntje, biertje, frisje middels flink aan de praat gekomen met meerderen KLM ers en bleken er mensen uit de buurt te komen Eindhoven, Waalre dicht in de buurt van Geldrop. Zelfs nog met iemand gesproken waar we werkzaamheden verricht hebben bij haar zus en moeder. Hoe klein is de wereld van de grote mensen.

De BBQ stond klaar en tafel voor tafel konden we aanschuiven om van al dat lekkers wat te nemen. Het zag er prima uit en er was meer dan genoeg met als toetje een ijsje. Toen iedereen zijn buikje vol had begon het toch wat fris te worden en konden we de koffie of thee beneden in het kombuis nemen. Rond 20.00 uur begonnen de eerste aanstalten te maken om te vertrekken.

Beste organisatie,

Ik ben blij dat we de stap een keer gemaakt hebben om bij een activiteit te zijn. Het is ons prima bevallen en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Fijn dat ik met mensen heb mogen praten mannen en vrouwen die je in de ogen kan aankijken , dat is mij nog nooit gebeurd.

Tot de volgende keer,

Groetjes,

Monique en Ton