Lid worden

Werkgroepen

De Klub Lange Mensen heeft een klein bestuur met daarnaast een aantal werkgroepen voor uiteenlopende onderwerpen. Elke werkgroep heeft een voorvrouw of-man die de werkgroep aanstuurt en de linking pin is met het bestuur. De voorvrouwen en –mannen zijn een aantal keer per jaar aanwezig bij bestuursvergaderingen om de plannen en de voortgang van hun werk te bespreken. Hieronder lees je waar onze uiteenlopende werkgroepen zich voor inzetten en vind je contactgegevens met de naam van de voorvrouw of –man. 

Activiteiten
Een leuk onderdeel  van de Klub Lange Mensen is het grote scala aan activiteiten dat jaarlijks wordt georganiseerd. De werkgroep zorgt voor het opzetten en regelen van een aantal jaarlijks terugkomende activiteiten, zoals het Groots KLM Weekend of de Jaardag. Daarnaast is er de mogelijkheid om andere leuke of interessante activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld een avond bowlen, uitgaan, een dansavond of carnavalsavond, museum, fietstocht of een wandeling. Het kan allemaal. De vereniging biedt de mogelijkheid om voor de kosten van een activiteit een financiële ondersteuning te geven. Ideeën mogen uit elk deel van Nederland komen. Dat maakt niet uit, er zullen vast mensen uit de betreffende regio reageren om deel te nemen. Heb je een leuk idee? Neem dan contact op! 
activiteiten@klublangemensen.nl

Advertentiebeheer
De werkgroep houdt zich bezig met het werven van adverteerders, bedrijven te interesseren om advertenties te plaatsen in ons verenigingsmagazine XLLL, banners op de website te plaatsen of een combinatie van beide[n].Het doel is dat leden bij de adverteerders met korting kunnen kopen. Op die manier willen we dat leden de leden hun contributie terug kunnen verdienen. We zijn voortdurend op zoek naar leden die het leuk vinden om dit te doen. Je bent een mensen- mens en communiceren gaat je gemakkelijk af. Heb je interesse of wil je eerst meer informatie, stuur dan een e-mail naar: 
secretariaat@klublangemensen.nl

Autotestteam
De Klub Lange Mensen heeft een actief autotestteam, bestaande uit drie teamleden. De bedoeling is de auto’s vooral te testen op gebruik van lange mensen. Zo zijn er mensen waar de lengte in de benen of juist in het bovenlichaam zit. De eerste groep heeft grote behoefte aan voldoende afstand tot bijvoorbeeld de pedalen en een hoog stuur, terwijl voor de tweede groep de hoogte van het dak en de leuningen zwaar wegen. Daarnaast hebben mannen en vrouwen verschillende wensen, net als slanke en forse types. Om die reden wordt elke test gedaan met een uitgebreide matentabel waarbij alle essentiële afstanden worden gemeten. Er wordt aandacht besteed aan de rijeigenschappen en specifieke kenmerken van de testauto. De keuze van de auto’s wordt mede bepaald op basis van de te verwachten geschiktheid en belangstelling van onze leden. Dit betekent dat heel exclusieve modellen in het algemeen  worden gemeden. Het aantal testen per jaar loopt parallel met het aantal uitgebrachte edities van het magazine XLLL.
autoteam@klublangemensen.nl

Belangenbehartiging
De Klub Lange Mensen is lid van het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte, genaamd Ieder(in). Via ons lidmaatschap proberen wij het landelijke beleid te beïnvloeden. Denk aan het bouwbesluit (deuren van nieuwe huizen standaard 2.30 meter!), vervoer en de toegankelijkheid voor lange mensen van de openbare ruimte (marktkramen, uithangborden etc.). Dankzij ons lidmaatschap van Ieder(in) kunnen we gebruikmaken van de diensten van PGOsupport, een stichting die er op gericht is clubs als de onze te ondersteunen in hun functioneren. Denk aan ledenwerfacties, het efficiënt inrichten van onze werkzaamheden en zo voorts. Als je meer informatie wilt of ergens tegenaan loopt (hopelijk niet te letterlijk): neem gerust contact op! 
secretariaat@klublangemensen.nl

Lange Kinderen
De werkgroep Lange Kinderen zet zich in voor de jeugd van de Klub. De werkgroep bestaande uit vijf leden, organiseert jaarlijks een aantal activiteiten speciaal voor kinderen waarbij ook aan ouders/verzorgers wordt gedacht. Een jaarlijks terugkerende activiteit is het Lange Kinderen weekend, een driedaags kamp voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. De werkgroep is verder betrokken bij het onderhoud van het ‘kinderen’ gedeelte op deze website, is te volgen via haar eigen Twitter account @LK_KLM  en voorziet kinderen, ouders en media van informatie over groeien, groeiremming en specialisten.
activiteiten@klublangemensen.nl

Mediateam
Het mediateam staat de landelijke en provinciale pers te woord. Redacteuren van dagbladen en omroepen kunnen contact met ons opnemen door het sturen van een e-mail. Op deze manier willen we de zichtbaarheid van de vereniging in de media vergroten. We streven er naar om in elke provincie een of meerdere leden te hebben die het leuk vinden om de media in hun stad of streek te woord te staan en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de naamsbekendheid van de vereniging. Leden zijn van harte welkom om mee te doen. Wie dat wil kan een media training volgen. Heb je interesse? Neem dan snel contact met ons op.
secretariaat@klublangemensen.nl

Redactie nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief informeert de leden over klubactiviteiten en andere activiteiten voor lange mensen (zowel volwassenen als kinderen). Verder bevat deze nieuwsbrief allerlei wetenswaardigheden en nuttige informatie over het lang zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van transport (auto's, fietsen, OV), kleding, schoeisel, woninginrichting, toegankelijkheid en arbeidsomstandigheden. Ook medische informatie over het wel of niet afremmen van de groei van lange kinderen. De elektronische nieuwsbrief verschijnt minimaal zes keer per jaar.
redactie@klublangemensen.nl

Website & social media
Het webteam is verantwoordelijk voor de ontwikkeling alsmede het onderhoud van deze website. Daarnaast beheert het team alle social media van de Klub zoals Twitter, Instagram en Facebook. Het team bestaat uit vijf leden en is continue bezig met het updaten van teksten, afbeeldingen en nieuwsberichten op de website, met als doel het verstrekken van informatie over lang zijn en het promoten van de Klub Lange Mensen. Is jou iets opgevallen op de website of heb je informatie die je graag wilt delen? Neem dan contact met ons op.
webteam@klublangemensen.nl


Actief worden binnen de KLM
Binnen de vereniging Klub Lange Mensen zijn altijd mogelijkheden voor leden om actief te zijn. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met één van de bestuursleden of contactpersonen van de werkgroepen.